Behandeling

Hoe ziet een afspraak met de osteopaat er uit?

Behandelingen

Tijdens uw eerste afspraak starten wij met een anamnese, dit is een vraaggesprek waarin uw klacht en medische voorgeschiedenis wordt besproken.

Vervolgens beginnen we aan het osteopathisch onderzoek, hier gaan wij op manuele wijze (met de handen) op zoek naar de structuur die uw pijn uitlokt. Nadat we hebben vastgesteld waar de pijn vandaan komt; bot, spierweefsel, ingeklemde zenuw of een verkleving, doen we enkele ‘safety tests’ om uit te sluiten of het veilig is om uw klacht te behandelen.

Normaal gesproken vindt er tijdens het eerste consult, na het onderzoek en anamnese al direct een behandeling van uw klacht plaats. Zijn er echter twijfels dan zullen wij u altijd adviseren contact met uw huisarts of specialist op te nemen.

Aan het einde van het consult leggen wij u uit wat er behandeld is, bespreken we het behandelplan en beantwoorden wij uw vragen.

Na een consult verzoeken wij u per PIN te betalen, hierna ontvangt u van ons een factuur die u nodig hebt om in te dienen bij uw zorgverzekeraar.

Algemene informatie over de behandeling

Als osteopaat zijn we geschoold om lichamelijke klachten te onderzoeken en met een breed scala aan manuele technieken te behandelen.

Ieder lichaam en iedere persoon is uniek, daarom zorgen wij ervoor dat de behandeling ‘op maat’ is en is afgestemd op uw lichaam.

Ieder osteopathisch consult duurt ongeveer 45 minuten. In de meeste gevallen behandelen wij uw klacht 4 à 5 keer om tot een positief resultaat te komen. De tijd tussen de behandelingen bedraagt één of meerdere weken. Deze tijd is nodig om het lichaam zelf te laten herstellen. 

Met diverse rek-technieken, triggerpoint-technieken en in sommige gevallen een zachte manipulatie verbeteren wij het gebied van uw klacht.

Na de behandeling kan er de eerste 48 uur een lichte verergering of vermoeidheid optreden.
We raden daarom aan om na de behandeling niet intensief te sporten en voldoende water te drinken.